pátek 2. října 2015

Jakým vlakem nejezdit z Olomouce do Prahy?

Pokud je Den železnic a na jednu jízdenku může jet až pět osob, pak bez místenky nejezděte raději žádným vlakem, nebo skončíte jako my.
 V luxusním vlaku IC Jan Perner- totálně narvaném- jsme našli jediné místo, kde se dalo stát, aniž by se na nás mačkali ostatní cestující. A to místo bylo u záchodků, kde netekla voda a silně to tam čpělo močí.
Z Olomouce jsme odjížděli se zpožděním 40 minut . Pan  štíplístek nám tvrdil, že kompletně celý vlak je nacpaný k prasknutí. Až těsně před další stanicí, (kam se běžně jede 20 minut- a nám to trvalo rovnou hodinu) připustil možnost, že na konci vlaku v Olomouci na poslední chvíli připojili další vagon, kde se asi dá sedět. Celou dobu jsem se kymácela , (zavěšená na dvou holích) a hořce jsem litovala, že jsme se na cestu nezásobili alkoholem. To by se totiž dalo sedět naproti sobě na schodkách u dveří- a láhev by jsme si mohli napříč vagonem kutálet.
V Zábřehu na Moravě jsme tedy přeběhli po peróně na konec vlaku, což pro pajdavce jako já, co sotva chodí, je dost náročná disciplína a místo k sezení tam opravdu bylo. Museli jsme po nástupišti, vlakem by jsme neprošli, chodby byly naprosto neprůchodné.
 Zbytek cesty do Kolína jsme tedy seděli.

Ale příště, kdykoliv pojedu vlakem, předem se ujistím,jestli u ajzbónu zase něco neslaví.
 Pro jistotu!



2 komentáře:

  1. Marcelka tak si sa chystala a toto?. Koho by napadlo skontrolovat nejake sviatky.

    OdpovědětVymazat
  2. Mě by tohle teda nenapadlo ani náhodou...Holt, nemáme v rodině nádražáka....

    OdpovědětVymazat