pondělí 26. října 2015

Kam jít s kočkama na kafe? ( nebo na dvojku bílého)



Jedna z možností je kočičí kavárna Kocourkov.
 V Olomouci se v poslední době otevřely dva takové podniky. Konečně jsem měla možnost se do jedné z nich podívat (a příště zase ta druhá)

Dvě maličké místnosti v suterénu, jen pár stolečků.
Od první chvíle jsem usilovně čichala, jestli se nebude ve vzduchu vznášet pach kočičiny- ale všechno bylo OK.
 Je pravda, že obsluhu zdržovala paní-zřejmě majitelka, nebo účetní- ale stejně by mohla péče o hosty probíhat svižněji. Na druhou stranu jsme se nenudily, ani já, ani Kristýna. Kočky se ladně proplétaly mezi lidmi, půvabně pózovaly, aby v okamžiku zmáčknutí spouště sebou mrskly a fotka byla o ničem.
Ale i tak jsme jich pár ulovily.



Kočky bez ostychu nakukovaly do kabelky-jestli v ní není něco zajímavého.




Kontrolovaly i to, co se píše na noteboku.




Chvíle odpočinku je taky nutná. (což mi připomnělo hlášku Kocoura ze seriálu Červený trpaslík-"Musím spát aspoň 12 hodin denně, abych měl sílu, na hlavní spánek dne!")




Spát se nedá dlouho, musí se pozorně kontrolovat počet příchozích!




Ovšem fotit třeba nabídku muffinů namísto nás- to teda ani náhodou, honem tam strčím hlavu!


Samy si přišly pro pochování v náručí. Co na tom záleží, že mám useknutou část hlavy. Já nejsem hlavní objekt zájmu... :-)




Pro pochování přicházely jedna po druhé...


Bylo to velice příjemné posezení, už taky díky tomu, že děti pod 12 let měly zákaz vstupu. 
 Chápu pobouřené maminky slušně vychovaných dětí, ale selekce se při vstupu těžko provádí. 
Kočky byly klidné, nestresované a pravda- v dopoledních hodinách se tam nevyskytovaly žádné děti.

Zato několik trochu zvláštních dospělých, s poněkud nestandartním chováním,  se tam vystřídalo.


Vím, že na facebooku kvůli tomuto zákazu vypukla zuřivá diskuze. Já fandím rozhodnutí majitelů preferovat klid svůj, koček a ostatních hostů- a tím možná přijít o několik zákazníků.
Jsem zvědavá na tu druhou kavárnu, kde děti mají nerušené pole působnosti.







2 komentáře:

  1. V lete som bola na dovolenke v Grécku, kde mali bazén, aj jedáleň osobitne pre tých, čo si chcú oddýchnuť od detí. Tu je to podľa mňa na ochranu mačiek, nech ich deti zbytočne nenaťahujú. Keď som na prechádzke s yorkshirom, tak sa vždy prirúti nejaké dieťa a už hop chce brať na ruky a naťahovať ho. A nakoľko Rudy je naše dieťa, nenechám ho, tak vždy vravím, že prosím dávajte pozor na dieťa, lebo pes hryzie. Kamoška vraví nemusíš byť až taká ..... Som. Pokiaľ vidím, že psík sa teší dieťaťu, tak bez problémov. Jedine vnúčik môže :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky na otázku rozjívéného dítěte-jestli pejsek kouše-odpovídám, že ano.Pro jistotu. Než se pak nechat popotahovat rodiči, že se pes ožene,když ho cizí dítě zatahá za ucho, raději z něj dělám netvora... Prý v té druhé kavárně děti bez dozoru tahají kočky za ocásky, honí je po místnosti a rodiče si toho nevšímají. Nechápu! Jsou to kočky,které někdo vyhodil,nebo se ztratily- jsou z útulku. Myslím, že už si v životě vytrpěly dost, než aby ještě měly sloužit jako živá hračka.. No, uvidím, jak to tam bude vypadat.

      Vymazat