čtvrtek 15. října 2015

Na co Alice zapomněla?





Knížka, kterou jsem si už dávno chtěla přečíst.
Mé lakomé hanácké geny mi zakázaly utratit za novou 399,-  a mě nezbylo,  než se spolehnout na knihovnu. (dnes ho v knižním klubu mají už jen za 199,-)

Od stejné autorky mám doma ještě jednu ( Manželovo tajemství) a ta mě trošku zklamala. Teď jsem jen doufala, že s touhle knihou budu spokojenější.

A taky že ano.

 O čem je řeč?

Když se Alice probere na zemi v posilovně, má na hlavě pořádnou bouli. To je ovšem to nejmenší. Myslí si totiž, že je jí dvacet devět a čeká první dítě se svým superúžasným manželem.Nickem.
Jenže pak se dozví, že se ní z paměti vymazalo deset let života. Dnes je devětařicetiletá neurotička, která nejraději svůj volný čas tráví v posilovně, nebo na poradách školního výboru se ženami, jež kdysi tolik nesnášela.
Jak se to stalo, že se její život tak radikálně změnil? Proč jí její manžel nenávidí? A co tak hrozného provedla, že s ní její milovaná sestra skoro vůbec nemluví?
Krom toho si není schopná vůbec vzpomenout na svoje tři děti.
 Alice se najednou vidí jinýma očima a ta nová žena, o které jí vyprávějí, se jí vůbec nezamlouvá.
Najde způsob, aby se znovu stala tí člověkem, jímž kdysi bývala?

Tolik k obsahu. Po přečtení jsem dlouho vzpomínala a bilancovala svých posledních deset let života a přemýšlela jsem, nakolik jsem se změnila já. A proč? A co s tím můžu udělat....



6 komentářů:

  1. Mě se knihy líbily obě, dokonce moc. Mám na blogu recenze na obě. Už si viděla můj článek na Glanc box? Myslím, že stojí za to. www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že viděla! :-) Jen jsem se ještě finančně nevzpamatovala z každoročních školních zářijových požadavků... :-(

      Vymazat
  2. Já četla tu první a ta se mi líbila moc. Na tuto se chystám :-).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůů, kniha o které jsem neslyšela a zní zajíamvě! Super, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí za přečtení, doporučuju. A knihovna to jistí.

      Vymazat