čtvrtek 19. března 2015

Kde mizí liché ponožky?

Bylo to aktuální téma nejvíc v době, když byly děti malé a pračka jela v jednom kuse. Asi to všichni známe-do pračky se dá 5 párů ponožek a vytáhnou se vyprané tři páry,  a k tomu tři liché. Nevysvětlitelná záležitost... A tohle záhadné mizení se týká i jiných nevysvětlitelně mizících předmětů.
 S dlouholetou kamarádkou Sašou, která má děti ve věku mého potomstva, jsme nad tímto tématem dlouze dumaly (samozřejmě s věším množstvím Rulandského-na podporu kreativity).
A někdy k ránu jsme na to konečně přišly! Je to naprosto průlomové zjištění.
Tak aby jste věděli-v domácnostech se totiž vyskytují neviditelní skřítci kleptomani, kteří se plíží bytem, kradou,co je napadne a odnášejí si to do svého skladu, který je ve čtvrté prostorové dimenzi. (jak jinak,když to musí za ty roky být už pořádně veliký prostor). A tam se dá najít úplně všechno, co se nám kdy ztratilo!
Ten sklad je obrovská hala, plná regálů s bednama, všude úzké uličky, ve kterých jezdí se zdvižkou skřítci-skladníci a navážejí nové a nové bedny.
Největší oddělení se jmenuje DOMÁCNOST,které je rozdělené do víc částí.  V oddíle zvaném Kuchyně jsou aspoň dvě uličky jsou věnované ztraceným kávovým lžičkám, které už vypadávají z plných beden,protože těch tam je nejvíc.Mají tam i škrabky na brambory, utěrky, otvíráky na konzervy a  praktické, malé nožíky, kterýma se skvěle krájí zelenina. Taky spousta skleniček a oblíbených hrníčků....které ale nejspíš po cestě rozbily,protože v kuchyni  občas najdeme nějaký střep, o kterém nikdo nic neví.
V oddíle Kosmetika- jsou kanystry zmizelých voňavek, krabice krémů,očních stínů, lesků a lojů na rty. Taky hromady prášku na praní - (známe ten zoufalý výkřik: "Prášku zase na dně....to snad někdo krade!") a kartáčky na zuby, údajně zapomenuté na skautském táboře, či na lyžařském výcviku.
Oddíl -Prádlo a oblečení-tak tam jsou ony zmíněné liché ponožky. Taky krabice prastarých látkových kapesníků, oblíbených kalhotek a neroztrhaných punčocháčů. Ne zrovna malá část je plná čepic, šálů a rukavic- ale ty pouze v lichém počtu, stejně jako ponožky.
 V oddělení ŠKOLA jsou tajemně zmizelé omluvenky, žákovské knížky a nespočetné množství tužek, pastelek, propisek, pravítek, vodovek a štětců. V rohu jsou vrchovaté pytle se sáčky na přezůvky a speciální ulička je plná šanonů s chronologicky seřazenými úkolníčky  i jednotlivé papírky, na kterých jsou zadání domácích úkolů a seznamy věcí, co se má donést do školy. Zmizelé přezůvky a jarmilky taky zabírají slušné množství místa.
 Za závěsem, separovaně je školní pododdíl -Učitelé- Tam jsou ztracené křídy, barevné, ale hlavně bílé. Houby na mytí tabule- a dokonce i několik třídních knih!!!
 Zvláštní část skladu je věnovaná mužům, jsou tam oblíbené šroubováky, ztracené kleště a jiné nářadí. Jsou tam prý i stohy pánských časopisů (zřejmě nějaká odborné technické, nebo o autech...)
 Extra oddělení je -Finanční- Tam jsou všechny zakutálené mince, i bankovky,zmizelé z peněženky, K nim se řadí a dlouho schovávané kupony na slevy-které ve chvíli, kdy jsme je potřebovaly, tak byly pryč. Vrší se tam i platební karty a karty z různých obchodních řetězců-co bývají v peněžence na očích přesně do chvíle,kdy je máme u pokladny předložit.A taky stohy zmizelých upomínek,složenek a ústřižků od zaplacených složenek-ale pouze těch,které je nutno někde doložit!
A ještě jedna věc- co jsme zjistily! Skřítci mají do svého skladu několik vchodů, aby nás zmátli. Jeden je ve výše zmiňované pračce, odkud ponožky odnášejí nestydatě ještě, než začne ždímání. Druhý vchod je v odpadkovém koši-tam se nám několikrát podařilo zlodějskou akci na poslední chvíli zmařit-když jsme zahlédly mizící lžičku, nebo škrabku, zabořenou do hromady slupek od brambor!
 Ještě jsme se Sašou nevypátraly, jestli jsou skřítci kleptomani rozdělení podle zájmů, a nebo jestli každý bere všechno, ale k tomu se jednou dopracujem, jen co Saša příště přijede a doplníme tekuté zásoby.

 Ono zřejmě bude ještě několik vchodů, ale my to se Sašou brzo zjistíme- a pak vám dáme vědět!




2 komentáře:

  1. Jojo, ono těch permoníků je:-))) U nás se specializujou na příbory, hrnky a talíře a nedávno se přistěhovali nějací látkožravci, páč mi nevysvětlitelným způsobem zmizel pětimetrový balík plátna .... no jak jinak si to vysvětlit:-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Mě zase zmizela jarní bunda, koupená loni na podzim. Zatracení skřítci, ani jednou jsem ji neměla na sobě!

    OdpovědětVymazat