pátek 5. srpna 2016

Kolik váží kýbl nervů?






Právě skončil čtvrtý týden, kdy jsme tu téměř nepřetržitě měli nějaké dítě.
Někdy dva, chvílemi i tři kousky. Zdravé, ale taky nemocné. Dědeček chodil do práce, takže jsem si to užívala hlavně já.
Zvládli jsme i čtyřdenní pobyt na chatě, kde nebyla tekoucí voda, čili ani splachovací záchod. Příroda byla krásná, ale protože pršelo v pravidelných intervalech ( 2-5x denně průtrž mračen), nedalo se nikam chodit. S podmínkami na chatě jsme počítali a vezli jsme zásoby hotového jídla. Co nás ale zaskočilo, byl fakt, že nefungovala lednice... :-(
No co, je to za námi, přežili jsme to v relativním zdraví a teď si můžeme v klidu léčit pocuchanou nervovou soustavu. A uklízet, protože s vnoučaty mi na nějaké šůrování nezbýval čas, ani energie.

Čekala jsem, že u převážení po dvou týdnech zajásám. Ty nervy v kýblu se přece musí nějak projevit, no ne?

Takže: NE!
 
A nejen to, ale ještě mám půl kila navíc.

Takže asi tak...

9 komentářů:

  1. Jojo kyblík na nervy bych taky potřebovala taky a někdy nezbytně. Heslo zní, hlavně vydržet s úsměvem na rtech:-). Hubnutí je věc záludná moc Vám držím palce Marcelko!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za podporu. Já se s tím budu dál statečně prát.

      Vymazat
  2. Marcelko, ten kyblík na nervy je nějaký malý, ne? :-) Ale je vidět, že to bereš s úsměvem, někdy se to tak sejde. Držím palce k hubnutí. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jinak, než s humorem. Znáš to- když nejde o život, jde o hovno!

      Vymazat
  3. Marcelka, nepamatas sa na stanovacku, ked prsalo a na cely tabor pripadal jeden obsr.... hajzel a chodilo sa do lesa radsej a umyvalo v rieke. Nejak nas ta civilizacia zmohla. Ja uspesne chudnem, ale ja mam motivaciu -svadbu. Hlavna vec pri chudnuti je motivacia. Ked su nervy ja zjem vsetko co neujde, to az ked su tie nervy na padrt, az vtedy prestavam mysliet na jedlo. Ked idem niekde na chatu, tak tak nikdy neviem schudnut. Inak nesportujem, mam delenu stravu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pamatuju na takový tábory... Jenže tam bych dobrovolně nejela, tam mě rodiče na tři týdny odložili.
      U nás to vypadá, že prvorozená půjde do nemocnice (na delší dobu) a Robišek bude u nás. Tak se snažím rychle udělat všechny práce, co jsem odkládala, abych nebyla ve skluzu, který by se nedal dohnat.
      Svatba je dobrá motivace k hubnutí. Ale ne v případě,jak to bylo u nás, kdy se vdává dcera-cukrářka a tchyně taky peče. Pořád se musí ochutnávat, hodnotit, schvalovat, či neschvalovat příchutě. K tomu velká krabice s kousky různých druhů příchutí a jejich kombinací a vybírání, které budou nejlepší na svatební dort. Toho jsi doufám ušetřená-jinak se o hubnutí nedá mluvit ani omylem.

      Vymazat
  4. Někdy se to tak Marcelko vše sejde a kybl by nestačil... Ale ty to zvládáš s humorem a to je dobrá věc. Já jsem si dala také předsevzetí, abych trochu zhubla do synovi svatby, ale to je pořád nějaké grilování, ovocné koláče, ochutnávání svatebních koláčků a tak se mi to nepodařilo. Za týden je svatba a dole jenom dvě kila :o)))). Neřeším to už.
    Měj krásné a trochu víc klidné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přeji o svatebním dnu hlavně klid a pohodu. Uzij si to se vším všudy, bez hlídání kalorií.

      Vymazat
  5. Já tedy upřímně nevím, kolik váží kýbl nervů, ale ten můj nejen, že v poslední době doslova přetekl, ale musí vážit už nejméně několik tun :-D Hodně mi na nervy pomáhá CBD , ale to je na trochu delší povídání :-) Tak se měj hezky a hlavně hodně pohody a klidu!

    OdpovědětVymazat