úterý 10. května 2016

Co by Julča potřebovala?

Naše nejmladší vnučka už oslavila první narozeniny!

S menším předstihem jsem se dcery zeptala, jaký dárek máme přinést?
Odpověď zněla, cituji: "Už dávno jsem chtěla, abys jí ušila panenku, která by se dala prát v pračce a hned při prvním praní by neumřela. Tak teď je taková vhodná příležitost. Chuděra, má jen jednu, ale ta má vlasy z vlny a hrozně pelichají."

Takže zadání je jasné. Jednoduchá panenka šitá hustým stehem z pevnější látky, velikost akorát, aby ji malá slečna unesla. A vlasy se nesmí párat....

Dlouho jsem promýšlela, z jakého materiálu vyrobit vlásky, aby jich Julinka za chvíli neměla plnou pusu. A pak mi došlo, že holčička je tak malá, že by panenku s dlouhými vlasy neocenila. Stačí krátké, něco jako mikádo- a rovnou z nějaké vzorované látky.

Takže jsem probrala zásoby látek, ty, co by byly vhodné jsem důkladně přežehlila, nakreslila od oka střih...





vytáhla šicí stroj a nalila jsem si sklenku bílého. Bez vína mi to šití nějak nejde- to mám takovou deformaci od doby, co jsme šily spolu se Saškou.



 S ubývajícím množstvím vína v lahvi se zvyšovala má kreativita, takže panenka (respektive humanoid, úmyslně bez nějakých detailů) dostala na hlavu něco jako přilbu z květované bavlny.
A aby nebyl účes až tak moc hranatý, zjemníme tvářičku patkou zelených vlasů, vyšitých dvěma vlákny mulinky. A na druhou stranu růžový květ, také vyšívaný.
Vyšitý má i široký úsměv, zatímco oči jsou jen naznačené křížkem.



Jednoduché bílé šatičky.... No jo, ale jak ji zabalím?
Že jsem na to nemyslela dřív!!!!

Takže bude muset stačit krabice od bot!



Ještě využít výhody nových entlovacích nůžek a bleskově spíchnout proužkované peřinky...




a je hotovo!







A může se jít na oslavu!





6 komentářů:

  1. No panečku, ta se povedla a dokonce i s postýlkou. Malá bude mít určitě radost velikou. Není nad vyrobené dárky od srdce.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že si s ní aspoň někdy bude hrát. Když jsme odjížděli z oslavy, v krabici byly zaparkovaný auta. Panenka i s peřinkama byla v kočárku a vozil ji Julčin starší brácha.

      Vymazat
  2. Moc hezká panenka a hlavně naprosto originální. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, říkám tomu -autorská panenka. Nikdo jiný takovou nemá.

      Vymazat
  3. hojky, máš to vrozené, jen to trochu déle spalo díky okolnostem. Většinou se těch talentů nahromadí několik. Moc pěkná a originální. č

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu Saško! :-)) Líbí se mi, jak mě vidíš skrz růžové brýle. Jenže já ukradla inspiraci na Pinterestu a jen trochu si to přizpůsobila....

      Vymazat