středa 30. března 2016

Už zase?

Ano, už zase jsem jako poslední- co se týká velikonoční výzdoby.

Čekala jsem s fotodokumentací do poslední chvíle, až budu mít nabarvené vajíčka a upečeného beránka- a pak naráz změna! Našla se pro mě práce, po čtyřech letech na Úřadu práce. Takže během týdne před svátky oběhat všechny úřady, doktory, sehnat si pracovní oblečení a obuv- a nakonec nečekaně ještě na dva dny hlídat malou Nikču. Pak všechno nachystat na velikonoce, protože se nám na pondělí ohlásilo 12 lidí a z toho většina na oběd. A hned večer jít na první noční směnu.
Po noční dvě hodiny spánku a pak zase na provozovnu pro pracovní smlouvu a s tou rychle na úřady do města. Tam ale měli jen do jedenácti hodin, takže jsem to sice stihla, ale s vyplazeným jazykem.

Po návratu domů jsem poslala sms své nadřízené s tím, kdy mám přijít na další směnu- a dozvím se: "Už nechoďte, nemá to cenu".
Takže mě čeká další kolečko- pro ukončení smlouvy a s tím na úřady. Ale naštěstí se už aspoň vyspím.

Ale k zpět k velikonocům.


          Aby si vnoučata nenesly domů nadílku jen tak v pytlíku, ušila jsem jim filcu košíčky.




Doma jsem dekorace pojala jen decentně. Proutěný věneček dozdobený pírky a dva bílí zajíčci.






Ve váze narašené větvičky, na nich průhledné otvírací vajíčka, uvnitř s bílým peříčkem, k tomu první pokus o mramorování pomocí laku na nehty.



Beránka jsem zvládla vyfotit už jen jako torzo, vejce barvené v cibulových slupkách už vůbec ne.



Stůl venku na terase byl trochu barevnější, díky dekoracím z loňska.


Ale aspoň jsem oslavu velikonoc zahájila stylově na zelený čtvrtek.



Zeleným pivem!


6 komentářů:

  1. Teda Marcelo to byl fofr :o)) co jsi vše stihla.
    S tou prací to bylo ale rychlé rozhodnutí, že nemáš na další směnu chodit :o(.

    OdpovědětVymazat
  2. Marcelka ale výzdobu si aj napriek tomu stihla veľmi peknú, ešte aj košíčky ušiť. Malé vtáčiky na krabičke roztomilé, len si nedopísala prečo nemáš chodiť.... a keby si mohla chodiť, páčila sa ti robota, alebo dobre že už nemáš chodiť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z filcu se šije úžasně snadno a rychle.
      No- proč nemám chodit, to nevím. Napsali mi jen, že to nemá cenu. Nic víc, tečka, nazdar. Práce by mě asi i bavila, navíc to bylo blízko, za 10 minut jsem tam na kole. Ale už po té jedné směně jsem zjistila, že noční nezvládám tak lehce, jako dřív. Tak se zase tak moc nestalo. A navíc-lehkou, sedavou práci si opravdu nepředstavuju jako 10-14 hodin stát u pásu.

      Vymazat
    2. Marcelka ved si nedavno chodila este o barle po operacii. Nechapem preco ti taku praci vobec sprostredkovali. A uz nemame 20 let a ani 25.

      Vymazat
    3. Tak to jsem se špatně vyjádřila. Hole, díky kterým pajdám míň, jsou pouze trekové, nejsou to berle. Od poslední operace je to už delší doba. Poslední dobou se snažím chodit co nejvíc bez holí, ale to chce lepší kondičku, aby nebolely nohy a hlavně záda. (a pst- nikomu to neříkej-ale chce to taky shodit pořádných pár kilo, jinak si brzo oddělám i kolena)

      Vymazat