středa 22. července 2015

"Co je nového ?"

" Mám novou kabelku!"
  Nelekejte se, nejde o tu křečovitě nepovedenou reklamu na léčbu zánětu močových cest, kterou nám servíruje televize každou chvíli.

  Opravdu mám novou kabelku. Ale ne jen tak nějakou- ale SVOJI VLASTNÍ!!!
Střih jsem dostala, stejně jako odkaz na tutorial, jak postupovat při šití. ( byl v němčině a já jsem dokázala přeložit pouze jediné slovo)
  Ale látku, tu jsem si vybrala sama, byla to láska na první pohled!




 Taky jsem si vymyslela jiné uši, než byly v návodu. Potřebuju mít možnost nosit ji jak na rameni, tak křížem přes tělo-aby nepřekážela, když si vyjdu s trekovýma holema (což je skoro pořád) Takže jedno dlouhé ucho, našité v bočních švech. A určitě ho nebudu šít, ale koupím si hotový popruh. Černý-protože ucho se mi zašpiní jako první.
 Podšívku raději jednobarevnou a světlou. Je to docela problém, když musím v kabelce s černou podšívkou rychle najít černou peněženku a nebo černý mobil.
 A na mobil kapsičku...a na klíče taky!

Dokázala bych ušít kapsičku složitější, ale pro začátek bude stačit obyčejný obdélník, uprostřed prošitý-aby byly kapsičky dvě. Pro jistotu v odlišném vzoru, abych nešmátrala v kabelce dlouho.

Tak požadavky by byly- a teď provedení. Původně jsem chtěla šít černou nití. (lstivě, abych nemusela měnit nit, až budu přišívat ucha) nakonec jsou černě prošité jen lemy vnitřní kapsičky a zbytek je růžovou nití.

A tady ji máme.





Ale byla pořád taková....nahatá. Chce to ještě nějakou ozdobičku na přední stranu..
Probrala jsem starší náhrdelníky a přívěsky- a volba padla na mohutný kovový květ.
Jo-to je přesně ono! Byl sice trochu problém, jak ho přišít, ale zvládla jsem to.




A jak jsem byla v tom šití, špendlení a stříhání, vyrobila jsem ještě miniaturního slonečka. 





A protože se mi šilo jedna báseň (popíjela jsem u toho ledové vinné střiky) , tak jsem pokračovala. Večer předtím jsem si vystříhala okopírované střihy na panenku, na zajíčka a na andělku. Volba padla na panenku, tak jsem hned začala obkreslovat, šít a vycpávat.
 Jenže pak už byl docela pozdní večer. Pes pochodoval nervozně kolem stolu a všemožně mi dával najevo, že už je čas spát. Můj milý taky vypnul televizi a chystal se na kutě. Tak jsem sklidila všechny odstřižky, šicí potřeby i stroj  a šla jsem taky spát.

Na stole zůstal jen takový prapodivný naporcovaný humanoid.



Teď po ránu jsem humanoida pečlivě schovala. Jeho čas ještě nenastal.
 Za prvé - nemám materiál na vlásky
Za druhé - nejsem si jistá, jestli mám všechno, čím budu domalovávat obličej.
 A za třetí- nemám čas.

V troubě se dopéká plech meruňkové bublaniny, aby měli chlapci k snídani (synek tu má od včera kamaráda) a já už začínám spěchat. Za půl hodiny jedu na autobus-směr Olomouc a přivezu si na tři dny vnučku Ječivku.V pátek ještě dojede Kristýna se psem, tak tu bude veselo.

10 komentářů:

  1. Taška vypadá moc pěkně, látka by mne také oslovila :o). Přeji zdárné pokračování šití.
    Také mé plány (a že jich málo není) obsahují šití tašky, nu uvidím, uvidím.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po prvním půldením nošení mě dost zklamala. Budu muset udělat změny. . Holt, jsem zvyklá na velký kabelky, do které nacpu i menší nákup- a tahle na to není vhodná. Popruh řeže do krku a kovová ozdoba je těřká jak kráva. Naštěstí jsou to změny, co půjdou lehce zrealizovat..

      Vymazat
  2. Látka je moc pěkná a kabelka vypadá fantasticky.
    Slůně se ti taky moc povedlo.
    Užij si vnučky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za pochvalu! :-)
      Sloník má velký úspěch i u Nikolky. Budu jich muset ušít víc.

      Vymazat
  3. Aj mna caka sitie kabelky, ostala mi kozenka z prerabky stolicky. Pokial je kvietok tazky, tak dole s nim, popruh sirsi a slonika zavesit na kabelku. Inak sa velmi podaril a ta babika uz teraz vyzera zaujimavo.som zvedava co z nej bude ked "vyrastie"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda se pochlubím, tak vydrž. V těchto vederch jen lapám po dechu....

      Vymazat
  4. Marcelka ked som citala ako si ju sila atd, ako este nieco dat a potom ked bola hotova ako ju prerobit, ako by som to ja pisala., polovicu veci by som prerobila a casom aj prerobim. Dakedy aj viac krat pokial nie som spokojna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to šila podle návodu na youtube. Ten jsem si 2x přehrála, udělala pár poznámek a šila. A skoro na závěr to vypadalo docela jinak, než to podle návodu mělo být.....Ale to vůbec nevadí,když jsem si věděla rady,jak to dokončit jiným postupem.A závady se vychytají praxí. Teda, aspoň doufám, že se ponaučím ze svých chyb! :-)
      Taky se u vás konečně ochladilo?

      Vymazat
  5. Všechno to máš krásné! A ten sloník je kouzelný!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji -zrovna tvoje pochvala těší extra moc! Na rozdíl od návodu jsem mu přidala korálkový oči.

      Vymazat