středa 28. září 2016

Dáme pryč kníreček?

Týden naší dovolené v Čechách se chýlil ke konci. 

Byl večer po příjemně stráveném dni u kamarádky Saši. Byli jsme v obýváku, kde všichni sledovali na počítači zajímavá videa. Já pouze poslouchala, protože jsem si hověla na improvizovaném kosmetickém lehátku a Romča, Sašina nejstarší dcerka- vyučená kosmetička, se věnovala mé pleti.
Na kosmetiku běžně nechodím a tak jsem si naplno užívala veškeré procedury. 
Pohodu přerušila ta zvláštní otázka, kterou jsem v první chvíli nepochopila, protože následoval veselý výkřik mého milého: "Ano!!!" 
Cože? To ne! A proč? Vždyť já si ho bez toho léta pěstovaného mrožáku už neumím ani představit...

Ach tak...ta otázka byla mířená na mě. No teda.... 
  Je fakt, že jako původem brunetka mám každý chloupek tmavý....a taky po padesátce občas na obličeji vyraší něco, co by tam růst nemělo, Ale říkat tomu knír??? No jo, Romča vlastně řekla -kníreček-. To zní trochu líp. 
  A cože chce dělat? Dát pryč? To jako...ach bože, to jako voskem?! Ale to bude strašně bolet! Pod nosem budu mít určitě krvavý pruh po stržené kůži.... Ale třeba ne. Třeba to ani nebude moc bolet. Zkusím jí důvěřovat.
Tak teda jo...

Bylo to peklo!!! Ale taky je fakt, že jen na zlomek vteřiny, protože Romča použila jakýsi tajemný chvat, kterým bleskově utlumila bolest. Tak to bych nevěřila, že jedním dotykem se může tak prudká bolest dokonale odstranit. (Romčo, nechceš k nám přijet, až mě zase budou bolet zuby?)

Byl to prapodivný pocit, skoro bych řekla, že mi pod nosem bylo zima, ale to jsem si asi jen namlouvala.

Ve chvíli, kdy jsem měla na tváři masku a na očích kolečka okurky (u nás na Moravě říkáme kolečka okurku- v mužském rodě) jsem poprosila o fotodokumentaci-  s myšlenkou na to, jak fotku vložím na blog, aby jste se mohly pobavit. Bylo mi vyhověno.

Tak tady vidíte, jak mi to sluší, když se dostanu kosmetičce pod ruky.


Díky Romanko!


P.S. Víte, proč si mladí cigáni nechávají narůst knírek?
        Aby se co nejvíc podobali své matce.




8 komentářů:

  1. :-), :-), :-), HI HI HA HA CHA CHA CHU CHU........

    OdpovědětVymazat
  2. :o)))
    Jen jednou jsem si nechala na kosmetice odstranit CHLOUPKY nad horním rtem voskem a týden jsem měla vyrážku. Takže již nikdy více a případné nepřijatelné snahy chloupků opět rašit tam kde nemají co dělat, beru pinzetu a okamžitě trhám sama.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já viděla na vlastní oči, jak si jedna z mých dcer voskovým páskem strhla pod nosem kus kůže. Ale kosmetičky to zřejmě zvládají líp.

      Vymazat
  3. Jojo kosmetika to je dobrá věc. Já způsobila své kosmetičce záchvat smíchu, když jsem se položila poprvé na lehátko se slovy: "Očekávám, že zmizí knírek a že budu mít dvě obočí." Myslím, že díky tomu si mě odpoprvé pamatuje asi navždycky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybavil se mi dialog.
      "Vypadá divně, má jen jedno obočí."
      "A nad kterým okem?"
      "Nad oběma!"

      Vymazat
  4. :-) :-) Hezká historka, ale po padesátce jsme na tom všechny podobně. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě to potěšilo. Ale ne zase nějak extra moc.... :-))

      Vymazat