pondělí 4. ledna 2016

Kdo je Max?

Napsala jsem Ježíškovi, že bych nutně potřebovala vysavač.
   Ten starý vysavač, co měl můj milý ve výbavě, je náladový, protivný, cholerický astmatik. Když po něm chci, aby konal svou práci, hystericky se rozeřve (zvuk připomíná naplno puštěný mixér a k tomu zubařskou vrtačku) a všechno, co nakonec nasaje, to za chvíli v záchvatu kašle vyplivne zároveň s oblakem prachu. A bez přehánění- smrdí! Jak rasův pytel, no fakt! Nepomůže vysypání sáčku, ani výměna filtrů, ba ani protáhnutí trubek a hadice. Jediné pozitivum co má, je poměrně vysoká výhřevnost. Což ovšem není to pravé ořechové, co bych od vysavače očekávala.
 
    Můj milý prohlásil, že teda koupíme nový, ale až v povánočním výprodeji. A tak se čekalo na příležitost. Ta se naskytla, když k nám přijeli mladí a nikam nespěchali.  Zeťák před časem pracoval v jednom z řetězců elektro prodejen a dobře se vyzná v technických náležitostech spotřebičů. Tak jsme toho využili. Nechali jsme Zuzču s malým Peťou u stromečku, pohádek a cukroví, sebou jsme vzali Julinku (v autě okamžitě usíná) a jelo se.

Výprodejové ceny byly úžasné, moje lakotná dušička se jen tetelila radostí.

 Tak tohle je on- náš Max!





( já vím, že jsem slibovala, že když už mám padesát, přestanu konečně pojmenovávat domácí spotřebiče- ale tohle jméno jsem nevymyslela, to má v rodném listě. Celým jménem je Jet Maxx Elektrolux.)

Protože byl z loňské řady, už ukončené a poslední kus z výprodeje, byl za velice slušný obnos- necelé dva tisíce. Předem určená suma na nákup se tím vyčerpala jen zpolovice, tak jsem ještě milého zavlekla do vedlejšího Jysku, (taky vám tak brnká na nervy ten napohled nepatřičný ypsilon ?) kde měli slevy poštářů. Ty naše ložnicové už byly boulovaté a nenatřepatelné. A zase úžasný nákup- sleva ze 700,- na 400,- za kus. Tak jsem ještě přihodila stokusový balík čajových svíček- a jeli jsme domů. A ještě nám tisícovka zbyla!


Doma jsme Maxe vybalili, smontovali a hned vyzkoušeli.
    Připravila jsem se na obvyklé vytí a kvílení - a ono nic! Max jen tichounce vrněl a šeptal mi: " Já jsem moc dobře viděl, jak jsi koukala po tom frajerovi od Samsungu, co byl o polici výš než já. Taky byl jednou tak drahej, blbeček namachrovanej.  Já zvládnu v pohodě to samý, co on, koukej..." Vrhnul se na koberec, plný psích chlupů, které mžikem  zmizely a pak začal polykat rovnou i celý koberec. I s křeslem!.
    Okamžitě jsem mu  koberec vytrhla z chřtánu a snížila výkon.
"Nejsem žádná máčka, i na slabší stupeň jedu jak drak." zaševelil Max a vyškubnul lištu ze zdi a hned poté zkusil vytrhat lamely plovoucí podlahy.

   "Teda, ten má ale sílu..." říkám obdivně. "Jen aby nám nevytrhal dlažbu!"
Max na moji pochvalu nadšeně zavrtěl hadicí a tichounce zabroukal: "Já už se budu mírnit, neboj."

    Pak ještě zkusil sežrat záclonu se závěsem a k tomu vyrvat lištu ze stropu, ale to už bylo jen takový škádlení.
    Myslím, že si budeme rozumět.

8 komentářů:

  1. Hihi tak to mě vyloženě rozesmálo!!! Pojmenovávám totiž spotřebiče odmala :-) Mám vysavac Cecila, myčku Monču, robot se jmenuje Broněk atd.....Márince to připadá legrsční...a mě milé a lidské...přece mi pomáhají, tak jsou to přátelé...ne?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to věděla od začátku, že jsme stejná krevní skupina! :-))
      http://atakseptam.blogspot.cz/2015/02/a-jak-se-bude-jmenovat.html
      http://atakseptam.blogspot.cz/2015/02/a-jak-se-bude-jmenovat-2.html

      Vymazat
    2. :-D Jsi jednoznačně jednička...ještě řekni, že miluješ jógu, obdivuješ starověký Egypt a řádíš s dětmi potažmo vnoučaty jako černá ruka a budu si myslet, že jsme dvojčata :-)))))

      Vymazat
    3. Jógu ani omylem. Na starověký Egypt jsem ujetá už od mládí, ale současný bych navštívit nechtěla. Řádit s vnoučatama? Ještě jsou malí, to všechno teprve příjde. Doufám... :-D

      Vymazat
  2. Nie je nad dobreho rodinneho priatela, ktory ti pekne pomoze. A rozpravas sa s tym vysavacom, alebo to nie je az tak zle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno, co máme rádi a co jsme si pojmenovali k nám promlouvá, více či méně srozumitelně. :-)

      Vymazat
  3. Hi Marcela....!! I love your blog .. you have a new follower
    angelica

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji, Angeliko. Velice mě těší, že si mě čtou i v jiných zemích.

    OdpovědětVymazat