středa 6. května 2015

Skončil ten blázinec společně s dubnem?

Sama se stydím,jak málo příspěvků mám za duben. Vůbec to ale neznamená, že by se nic nedělo. Jenom bylo všechno vzhůru nohama, nic nefungovalo podle očekávání, nic se nestíhalo- aspoň teda u nás doma.
 O počasí ani nemluvím, tím jsme trpěli všichni. V jediném dni se vystřídalo sněžení, déšť, krupobití, vichřice, bezvětří a téměř sluneční úpal.
 Díky vlezlé zimě jsem nestíhala práce, co se dělají venku. Proto se mi taky  zaseklo několik rozdělaných projektů, od broušení a natírání nábytku přes zahradnické práce, až po jarní úpravu terasy.
 Vnučka, co se měla narodit v dubnu -tak ta si to taky rozmyslela a přesunula si termín na začátek května.
 Deku,kterou pro Julinku tajně vyrábím, tak tu jsem taky nestihla dokončit, protože malýho Peťu máme na hlídání několikrát týdně- pokaždé, když jede dcera do porodnice na ozvy.
  Začátkem dubna měla slavit druhý narozeniny Nikolka - ale díky prodělanému černému kašli se oslava posunula až na kone c měsíce.
  V dubnu taky proběhly moje kulatiny, ale bez oslav. Ty vypuknou až od příštího týdne a bude se slavit na několikrát, protože celá rodina moje i mého milého- to je tolik lidí, že by se to všechno k nám ani nevešlo. Posunuté je to taky kvůli počasí, aby se dalo grilovat v krbu a být na terase.
  Složitější bylo,když jsme se rozhodli přezout gumy na autě. Když už byly nové pneumatiky koupené, začalo sněžit a vypadalo to na souvislou sněhovou pokrývku na vozovce- takže odklad. Když se vyčasilo a pneumatiky byly nachystané, zjistilo se, že mají špatné rozměry. Sice souhlasily  s údaji v technickém průkazu- ale už ne s koly na autě. Takže honem objednat další, co mají správné parametry! Mezitím si Kristýna přivezla svoje náhradní kola + další dvě, co má na prodej- a prý si je u nás schová. Takže boudka, kde se  skladuje zahradní nářadí, vypadá jako pneuservis.
 Aby toho nebylo málo, rozbila se nám pračka a tím se rozjela série zábavných historek s panem opravářem. Vodní kámen, to je prevít, topné těleso bylo totálně na odpis. Oprava proběhla rychle, jenže za deset dní pračka zase odmítla poslušnost . A navíc ještě vypouštěla vodu spodem. Oprava byla jednoduchá- při čištění filtru se nám totiž vyškubla hadička- takže ji stačilo nasadit. Pan opravář slíbil, že jak příště pojede kolem, tak se staví a  na hadičku pro jistotu přidělá kovovou sponku, aby to drželo opravdu fest. A kdyby náhodou zapomněl, ať se mu připomenu. Po třech dnech jsem mu volala- nejen kvůli slíbené sponce, ale hlavně kvůli nefungující myčce. Bylo mi pana opraváře líto. Vestavěná myčka se držela okolních skříněk vší silou a odmítala se nechat vytáhnout ven. Poté, co ji hrubou silou přemohl, vytáhnul a ulehl na podlahu, aby zkontroloval aparaturu vespod- myčka zlomyslně vyplivla snad litr vody. Sice jsem louži rychle vytřela, ale opravář už byl kompletně promáčený- včetně vlasů. A nakonec se vůbec žádný problém nenašel, myčka začala fungovat sama od sebe.Horko těžko ji nacpal zpátky na své místo.
 Já už po něm ani nechtěla nic víc, protože se jen v kuchyni mordoval skoro dvě hodiny, ale sám připoměl, že ještě nasadí svorku na hadičku u pračky. Vyždímal vlasy, utřel mokré skráně a vyběhnul do patra do koupelny. Pračka- po vzoru myčky- odmítla opustit své stanoviště a tak se s ní nějakou dobu pral. I když se naklonila, pořád nebylo vidět, kam bylo potřeba vidět- a to ani když si inkriminované místa vyfotil. Nakonec se stejně musela odpojit, vytáhnout doprostřed koupelny a položit na bok. Pračku to evidentně urazilo, takže počkala, až opravář přiklekne- a zlomyslně vypustila kaluž vody.... Sponka odmítala držet na místě,když se pevněji přitáhla ,takže klečíc v mokrých montérkách pořád dokola zkoušel, jak moc se nechá utáhnout, aniž by sklouzla. A pak bylo konečně hotovo, pračka stála na svém místě se všemi zapojenými hadicemi a šňůrami. Tak  že ji teda vyzkoušíme.  Ale pračka ani neškytla, ani světýlkem nemrkla - prostě nic! Pan opravář ji rozebral-tentokrát seshora a zjistil, že odešel programovač...programátor...Prostě-odborně řečeno, ta zelená destička se stříbrnýma kapkama. Takže po půl dnu práce odcházel opravář promáčený, s bolavými zády a otlačenýma kolenama - bez jediné vydělané koruny. A vypadalo to, že se strašně stydí.
 Můj milý se po návratu z práce smál a doporučil mi, ať se příště zeptám, co si dá k obědu....a mám mu hned ráno po příchodu dát pivo. Stejně nebude odjíždět dřív, než odpoledne kolem třetí...
 Další den přinesl opravenou destičku- ale pračka opět nefungovala. Objednal tedy novou součástku z Anglie. Díky prvomájovému státnímu svátku se doručení zdrželo někde v Německu. Když součástka dorazila- a byla namontovaná- pračka začala fungovat. Ovšem pouze bez prádla. Naplněná prádlem škytla a po dvou vteřinách zhasla. V tu dobu jsme už měli vybranou novou pračku, na kterou jsem se nehorázně těšila. Měla IQ tak vysoké, že jsem uvažovala, jestli jí nezačít vykat. Jenže když už jsme ji měli jet koupit (byl nejvyšší čas, už jsme neměli skoro nic čistýho na sebe) -dorazil pan opravář se znovu opravenou součástkou- a pračka jede!
   Mezitím mi upadla ještě korunka se zubu, který se musel následně vytrhnout- ale to už byl květen. Tak snad konečně všechny komplikace skončily zároveň s bláznivým dubnem.

 Už aby bylo zítra- protože zítra....ale pst, to je překvapení! :-))



                                          Nikčiny narozeniny s dortem od tety Káči







                                          Když ne oslava, tak aspoň kytka...





                                                    Náš malý pneuservis v boudce



4 komentáře:

  1. Ja som sa dobre zasmial ;) Chapem ze tebe do smiechu nebolo, (mozno dnes sa na tom smejes, ) ale ja som takmer praskla od smiechu. Nebola som schopna to ani precitat mojmu drahemu ( ten sa nasmial) Uzasne pises , rada sa u teba relaxujem. Pekny vikend.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za uznání!
    A jinak-pračku už máme novou. Jmenuje se obryně Stáňa. Má totiž OBROVSKÝ buben!

    OdpovědětVymazat