pondělí 11. května 2015

Láďa Hruška?

Proč ne, já s jeho vařením problémy nemám. Co mě láká vyzkoušet, to zkusím, někdy dám na doporučení, někdy se odhodlám až po ochutnání.
 Že jsou některé recepty nechutné? Vždyť on vařil podle receptů, co mu lidi sami posílali a sami doma dělají, tak proč s tím mít problém?
 Hned v začátcích si národ rozdělil receptem na plněné kuřecí kůžičky. Pak už byli jen příznivci a zuřiví odpůrci. Protože já osobně od dětství miluju dokřupa upečené kuřátko a kůži? Tu žebrám beze studu u ostatních spolustolovníků. Takže vyzkoušet tento recept určitě musím! Ovšem přiznávám, že tuhle specialitu jsem dělala jen jednou. Tak jsem spěchala, že cibuli do játrové náplně jsem nakrájela na velký kusy (což nemám v jídle ráda) a pekla jsem to pak moc krátce. Efekt křupavé kůrky se nekonal a jídlem jsem byla zklamaná. Ono to mohlo být dobré, ale zkazila jsem to sama...
Časem jsem vyzkoušela mnoho dalších- pro mnohé lidi fujtajblů- jako třeba bramboráky ze starýho chleba (chuťově dobré), jablkový dort (dělali jsme už dřív, takže vyzkoušený a dobrý), řízky z černého bezu (kosmatice-ty jsem dělávala už dřív-mě chutnají, pach bezových květů mi nevadí), velikonoční beránek s pudinkem ( tak ten mi nechutnal vůbec) tvarohový mazanec ( to bylo veliké zklamání), tvarohový dezert-termix (dělávala jsem dětem, takže za 1!) , třepací dort (děláváme často a moc chutná!) domácí pribiňák ( skvělá záležitost), domácí tavený sýr ( myslím, že chyba byla ve mě- špatné ochucení, jinak konzistence OK) domácí koblihy jsem ochutnávala u babičky (dobré, ale s koblihama, jak je známe neměly nic společnýho),
 Už nějakou dobu mě Zuzča lanařila , ať vyzkouším skořicový pletenec. Pořád nebyla na to nálada, nebo čas, až jsme jednou byli u mladých na návštěvě a tam jsem ho ochutnala. Byla to bomba! Jen co jsem měla chvíli volnou, okamžitě jsem vyzkoušela- a byl chuťově skvělý. Protože nejsem na pečení profík, náplň jsem rozehřála (proč se dřít s tuhým máslem, že jo? ) a pak jsem se divila, proč mi při krájení vytéká na plech... Chuť skvělá, tím spíš, že místo Hery jsem použila máslo-ale vzhledem tak nějak všelijak. Hned druhý den jsem zjednala nápravu, náplň opět rozehřála, aby se chutě propojily- a dala na chvíli do mrazáku. Pak jsem ji na těsto NATŘELA, a zbytek, co zbylo na stěnách kastrůlku jsem rozehřála a už upletený polotovar potřela. Výsledek předčil očekávání a bude to častý hit naší kuchyně. Vypadá efektně, je toho hodně-vlastně plný plech- a hlavně ta božská chuť! Do druhého dne prostě nezbyde...
Můžu jen doporučit.





Přikládám videorecept:
http://tn.nova.cz/clanek/sladka-pochoutka-lada-hruska-upekl-skoricovy-pletenec.html

4 komentáře:

  1. :o))) tak Láďa Hruška mne fakt neoslovil a ani jsem ho nesledovala, takže jsem zaslechla či četla jen určité komentáře. Jeho knižní verzi receptů bych si opravdu nekoupila. Přestala jsem sledovat pořady o vaření, je to stále dokola. Občas mne zaujme recept na blozích, který vyzkouším a pak si uložím když nám chutná...
    Podobný skořicový pletenec jsem již pekla a byl moc dobrý.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mě napadlo, když jsem se dívala na televizní program,kolik že to je dnes pořadů o vaření. Jak se lidově říká- v televizi vaří snad každej, kdo má v zadku díru...

    OdpovědětVymazat
  3. Taky sním žádný problém nemám a pár receptů mne oslovilo :o)
    Měj se Marcelko hezky.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mi připadalo, že na chudáka Láďu všichni jen nadávají....

      Vymazat