pondělí 27. června 2016

Jak se fotí newborn?


Kdo to nezná - jde o portrétování úplně maličkých miminek, většinou ve věku do deseti dní.

Nikdy jsem u takového focení nebyla, ale naše dvě nejmladší vnoučata fotila rodinná známá a tak to znám z druhé ruky. Focení trvá nekonečně dlouho, klidně i čtyři hodiny. Ale všechno probíhá v klidu, jemně a správně to miminko celé prospí.

Náš Mareček se dostal na řadu docela pozdě, fotil se až ve čtrnácti dnech, ale spinkal u toho naprosto vzorně. Pak se vzbudil a dal jasně najevo, že už DOST!

Momentálně mám jen jedinou fotečku, kde vypadá velice ustaraně. Ale taky dává vztyčeným prostředníčkem najevo, co si myslí o všem tom humbuku kolem focení.




10 komentářů:

  1. No ten je sladkej!!! Jen si ho namočit do kafe!!! Já tohle bohužel s holkama nestihla ani s jednou :-( u starší byly komplikace s mimčem u mladší jsem byla KO já...bohužel, tak budu muset čekat na vnoučata asi....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U vnoučat je všechno lepší, není s tím tolik starostí, ani výdajů. Vřele doporučuju! :-)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Děkuji. Taky jsem z něj rozněžnělá. Julinčinu fotku od stejné fotografky mám na konci příspěvku tady:
      http://atakseptam.blogspot.cz/2015/06/ktera-fialova-je-ta-nej.html

      Vymazat
  3. Úplne super, krásna fotka. Podarila sa. Zväčšiť a zarámovať. Tuho rozmýšľa "čo som to len chcel povedať ?". Rodina si dáte súťaž kto vymyslí najlepší pokec k obrázku. Idem pozrieť vnučku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mám v plánu fotku zarámovat. A přidat do galerie vnoučat. Ježkovy voči, to zní, jako bych byla stráááášně stará!

      Vymazat
  4. Nádherné focení a to gesto malého je nej!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou jsem na internetu zahlédla fotky "malérů" které se u newborn focení stávají. A počůrání miminkem bylo asi to nejméně nepříjemné :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsem viděla stejný článek. Taky jsem se pobavila. :-)

      Vymazat