úterý 23. února 2016

Jak dopadla srdeční inventura?

S probíhající oslavou Valentýna a všudypřítomnými srdíčky mě napadlo,kolik těchto symbolů vlasně doma máme. Můj odhad byl kolem pěti kusů.

 Prošla jsem tedy pozorně celý dům a nestačila jsem se divit.
Počítejte se mnou.


Tohle jsem si koupila loni. Původně bylo neprodejné, jen jako dekorace prodejny-jenže z mé strany to byla láska na první pohled a prodavačku jsem ukecala. A máme číslo 1.


Ve věnečku původně viselo něco jiného- už vůbec nevím co. Srdíčko se mi tam líbilo víc.
Číslo 2.




Šedé, bílé a ještě se chystám dokoupit růžové, hned jak ho uvidím někde prodávat. Jen tak, na ozdobu, aby černá láhev nebyla tak smutná. Číslo 3. a 4.



Tady ten kostkáček je dárek od Zdenky. Původně měl malou červenou mašličku a já ji vyměnila za květinovou šerpu. Myslím, že mu sluší víc. Taky mělo bílé poutko na pověšení, ale to mi předevčírem utrhnul vnuk Peťa, když srdíčko obdivoval. Číslo 5.



A to jsem myslela, že je všechno. Ale není- ještě jsou v domečkových svícnech. A máme čísla 6. 7.a 8.

 A víc už jich fakt nenajdu..


Ejhle, ještě jedno maličké na rámu zrcadla! Číslo 9.




A jak tak koukám, na podnose v obýváku jsou další dvě. Ale budu je počítat jako jedno. Číslo 10.



A vlastně ještě na polštářkách. Ten bílý pruh s poházenýma srdíčkama jsem našívala sama- jako jeden z prvních šicích pokusů. Druhý polštářek jsem si objednala (spolu s dalšíma) u jedné moc šikovné holčiny na FB. Čísla 11. a 12.


Málem bych zapomněla- byly jsme se Sašou v Pepcu a pořídila jsem konečně zavírací dózu na gumové bonbony (v otevřené misce se totiž strašně rychle odpařovaly). Číslo 13.




 Nesmím vynechat srdíčkovou dekoraci, kterou jsem se chlubila v posledním příspěvku. Číslo 14.





Tuhle srdíčkovou sadu jsme dostali společně s malou ledničkou, kterou máme na terase a používáme při větších sešlostech a v parném létě, aby se nemuselo pro každou láhev běhat do kuchyně. Sada má číslo 15.


Ale u mého milého zabodovalo jen jedno jediné srdíčko..... Číslo 16.



Ano, uhodli jste. Je to náhodné seskupení háků z udírny...




4 komentáře:

  1. Milá Marcelo,
    je pravdou, že si to člověk ani neuvědomuje, ale když se pak pořádně podívá, nestačí se divit, kde jsou různé symboly - v tomto případě srdíčka - všude ukrytá.
    Krásné dny
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samotnou mě to překvapilo, kolik jsem jich našla. Zdravím Zemi za duhou!

      Vymazat
  2. Marcelka, neviem ci najdem niekde srdiecko. Nemam nic proti tomuto symbolu, ale nekupujem ho. Tak a mam jedno. V Lytomysli v starozitnictve som kupila vejar a na neho niekto nakreslil srdiecko a anjelika. Tak, len to jedno som nasla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš- aspoň jeden kousek. Teď jsem si vzpoměla, že dřív jsem měla pár hrníčků se srdíčkovým uchem. Nechala jsem je bývalému manželovi. Možná jsem si je raději mohla nechat sama...

      Vymazat