středa 8. července 2015

Solíte?

Já ano !
  Každé ráno po rozednění s miskou soli obejdu jahodovo-okurkový záhon, pak přejdu ke květinovému a na zpáteční cestě zkontoluju trávník mezi oběma záhony. A každého slizkého vetřelce  (jak jim žertovně přezdívám -muslimáka- ) zlikviduju několika přesně mířenými zrnky soli. Tuto obchůzku si po hodině zopakuju znova a večer si to pro velký úspěch dám ještě jednou dokola..
  Letos jsem začala se solným bojem pozdě, podcenila jsem jejich množství a vytrvalost- a přišla jsem o veškeré kopretiny, kamzičníky, lupiny a nepočítaně jahod. A jak sleduju, už si chodí mlsně obhlížet teprve kvetoucí okurky.

  Já mám úctu k životu, miluju, nebo aspoň toleruju všechny zvířata. Ovšem s vyjímkou těch, co útočí na mě osobně ( mouchy, komáři, ovádi) a nebo na můj majetek. To je pak ze mě nelítostná fůrie.

 Dnes po ránu jsem absolvovala první trestně-solné kolo, pak jdu chystat čaj. Vtom vejde do kuchyně můj milý a oznámil mi: "Po chodbě se ti prohání slimák!" Občas bývají i na terase, někdy i na příjezdovém chodníku před vraty, ale v domě? Myslela jsem, že si dělá srandu.

Nedělal....



Dobré dva metry od vrat si to drze šinul slimáčí dorostenec!


Průzkumník? 
První nenápadný předvoj muslímáčí invaze do našeho domova?
 Bude stačit sůl?



4 komentáře:

  1. Tak jsem se teď pobavila u ranního kafíčka..prý "muslimáci"...a u mě vypukl záchvat smíchu..

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě před měsícem to byli jenom takoví drobečci...Dnes jsou to pořádní vypasení macci. Vypasení z mých kytek a jahod! Však já s nima příští rok zatočím pořádně!

    OdpovědětVymazat
  3. U nás nic.Na zahrádce jsem našla od jara asi 3 kousky,doma nic.hodila jsem je slípkám.Ale je fakt,že kamarádka,která bydlí na horním konci dědiny,říkala,že jich mají spoustu a že to nestíhá sbírat.Tak nevím,nedej bože,jestli nás tu čeká nějaká slimáčí invaze...

    OdpovědětVymazat