čtvrtek 29. října 2015

Jak přeštelovat psa na zimní čas?

Naši psi mají v sobě zabudované hodiny a taky vyžadují od nás, aby jsme se podle nich řídili.



 Večer, v době 20:00 až 20:30 je podle psích hodin večerka. To pak za námi oba chodí a upozorňují, že je čas jít spát. Okamžitě! Vypustíme je na zahradu a pak odcházejí nahoru do pelíšku a usínají.


Conny má navíc ještě speciální časový plán, který se týká páníčka. (v našem rozdělení rolí vůči psům je to ten "hodnej policajt")
   Když má můj milý odpolední směnu a je 12:25, tak Conny- která do té chvíle pochrupuje v obýváku- vstane a odejde na chodbu. Tam sedí u vchodových dveří jak socha a čeká, dokud pán neodjede pryč a teprve pak se vrací za Rockym, dokončit polední spánek. Večer, ve chvíli, kdy hodiny ukazují 22: 45, tak Conny stepuje na chodbě a čeká. Několik minut poté (pokud české dráhy fungují načas) se otevřou dveře a přijíždí Bůh, Pán všech pánů, jeho Výsost, Jediný a nejhodnější PÁN- kterého je nutno vítat tancem šíleného derviše a následnými výskoky do výšky. Rocky se obvykle vzbudí, připojí se několika výskoky, až do výšky hlavy, ale pak se oba uklidní a odcházejí zase spát. Bez ohledu na to, jak dlouho ještě ponocujeme my dva.

   Když má milý ranní směnu, vstávám jako první a jdu dolů do kuchyně, uvařit čaj, pustit hudbu a tak  (viz- http://atakseptam.blogspot.cz/2015/07/mate-oblibene-ritualy.html )
 Conny už je vzhůru a jde se mnou a dohlíží, jestli je všechno v pořádku. Pak sedne vedle pánovy židle, nebo lehne někam, kde má na něj výhled- a čeká na chvíli, kdy se pán jde obouvat, aby ho v pozici kamenné psí sochy vyprovodila.

No- a teď se pravidelný rituál naboural- a to hned 2x za sebou!
Posunul se čas- a navíc uprostřed týdne bylo volno!
 Takže Conny nám usilovně piští za dveřmi ložnice, když zjistí, že nevstáváme včas (jenže on je zimní čas, takže nás budí už po půl čtvrté!)
 A státní svátek neuznává, takže budíček byl taky.

A tak se ptám- nevíte někdo, jak se seřizuje přechod na zimní čas u psa?





4 komentáře:

  1. Marcelka jak se serizuje panicek na zimny cas? Mam dvoch psikov, uplne ta chapem a rozumiem ti :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páníček si natáhne budíka a dokud nezazvoní, spí jak pařez.

      Vymazat
  2. My bysme potřebovali seřídit děti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mám už za sebou. Doma je jen sedmnáctiletý synek, který vydrží spát až do oběda. A pokud funguje internet, téměř z pokoje nevychází.

      Vymazat